Stefanović o ubistvu Roganovića u Beču: Pomogli smo Austriji i dobili pohvalu od kolega
Nebojša Stefanović

Stefanović o ubistvu Roganovića u Beču: Pomogli smo Austriji i dobili pohvalu od kolega

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtjev za pomoć u rasvjetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u centru Beča, dajući im raspoložive informacije i ukazali na jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja tog ubistva.

Austrijska policija je odmah nakon ubistva uputila poziv srpskoj policiji da im dostavi informacije koje možda ima, rekao je Stefanović.

"Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji", rekao je Stefanović, na pitanje novinara da li i na koji način srpska policija sarađuje sa austrijskom.

On je istakao da da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju krivičnog djela.

Stefanović je naveo da srpska policija stoji na raspolaganju i nastaviće da radi sa kolegama iz Austrije, "što je važno i zbog ugleda policije u Srbiji, ali i želje da se smanji broj kriminalnih djela".

Roganović je ubijen u petak u Beču, a drugo lice, koje je bilo sa njim, Stefan Vilotijević se još nalazi u teškom stanu u bolnici, prema navodima bečke policije.

Treće lice koje je bilo u njihovom društvu je saslušano.

Austrijska policija i dalje traga za počiniocem koji je uspio da pobjegne sa mjesta zločina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.