Vučić o izjavama Đukanovića:  Češće sam ja na udaru crkve
Aleksandar Vučić

Vučić o izjavama Đukanovića: Češće sam ja na udaru crkve

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da izgleda nikad nije dovoljno "gađati ga u glavu", ne bi li Srbija nekome bila manje opasna.

Aleksandar Vučić je, povodom izjava crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, rekao da je prvo pročitao šta je rečeno, ali da je potom odgledao emisiju.

"Na jednu stvar ću da se osvrnem. Srbija ničim nije na negativan način uticala na stvari u regionu. Sa Makedonijom imamo pristojne odnose iako ne moramo u svemu da budemo saglasni, sa BiH takođe imamo pristojne odnose, uprkos antagonizmu centralne vlasti i RS, Srbija se tu uvijek ponašala fer. Jasno je da pripadamo istom narodu kao i većina naroda u RS, ali uvijek smo podržavali integritet BiH. I ovo što je Milorad Dodik danas iznio, to i jeste negdje i ljutnja na politiku koju vodim. Ali, Dodik razumije i hvala mu što kaže da imamo najbolje odnose, jer Srbija tu politiku nije mijenjala", rekao je Vučić nakon susreta sa Dodikom.

I to je korektan odnos prema BiH, rekao je predsjednik Srbije, dodavši da ne zna šta još treba da uradimo.

"Trebalo je neko sa još više kamenja da me gađa ili ne znam šta da se dogodi, pa da Srbija ne bude dovoljno opasna za nekog drugog. Šta smo to nekoga povrijedili?", rekao je Vučić.

Upitao je da li je Srbija ta koja je zabranila ulaz u zemlju intelektualcima iz Crne Gore, onima što se ubijaju u Beču, mada su to kako je dodao, kriminalci.

"Mi smo kriminalcima zabranili da uđu na teritoriju Srbije, a oni onima koji drugačije misle, bilo da su intelektualci ili ne. I opet smo mi krivi. A za šta to?", pita predsjednik Srbije.

Dodao je i da nema nikakvih dodirnih tačaka ni nikakav upliv u to šta čini crkva, da je češće na udaru crkve on, nego "oni dolje", ali da sebi nikada neće da dozvoli da ružne riječi govori o srpskoj crkvi

 

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.