Moto Djeda Mrazevi opet obradovali mališane u Dječijem domu u Bijeloj
Foto: Radio Jadran

Učestvovali motoristi gotovo iz svih gradova Crne Gore

Moto Djeda Mrazevi opet obradovali mališane u Dječijem domu u Bijeloj

U ovim pretprazničnim danima razdraganost i uzbuđenje vladaju u Dječijem domu Mladost u Bijeloj. Nakon posjete ministra Kemala Purišića, predstavnika UNDP-a i UNICEF-a, te studenata Fakulteta za menadžment, mališane je posjetilo blizu 200 moto Djeda Mrazeva.

Stigli su na dvotočkašima u tradicionalnoj humanitarnoj akciji, koju NVO No limit bikers iz Podgorice organizuje već devetu godinu i štićenicima Doma darivali poklon paketiće, ljubav, topli zagrljaj i svu pažnju.

Kako je za Radio Jadran kazao jedan od organizatora, Marko Radulović, u ovogodišnjoj akciji učestvuju motoristi gotovo iz svih gradova Crne Gore.

"Imamo klubove čak iz Berana, koji su po ovom zimskom vremenu odlučili da nam se priduže, pa preko Podgorice, Ulcinja, Bara, do Herceg Novog", rekao je Radulović.

MotoDjedaMrazevi

Foto: Radio Jadran

NVO No limit bikers je u komunikaciji sa nadležnima u Domu tokom cijele godine, a akcija se intezivira mjesec prije posjete.

Ove godine iz Doma su kazali da je djeci neophodna obuća, odjeća, donji veš, jakne, trenerke i slično. Mi smo za svako dijete pripemili po poklon paketić u kojem će biti svega, od slatkiša do odjeće i obuće", istakao je Radulović.

Defile je krenuo ispred Gradske kafane, odakle su motoristi napraivli đir do Igala, a zatim u koloni produžili u posjetu štićenicima u Dječijem domu.

"Uz „Dan otvorenih vrata“ i akcije „Njihov osmjeh vrijedi više“ i „Torta za osmjeh“, posjeta moto Djeda Mrazeva okuplja najveći broj učesnika u nekoj humanitarnoj akciji za pomoć štićenicima Dječijeg doma Mladost", istakao je direktor, Vladimir Delić.

Delić je dodao da se djeca najviše obraduju baš ovakvoj manifestaciji.

"Svi izađu da pozdrave bajkere i uživaju u njihovm društvu, razgovorima, razgledanju motora. Na kraju, najvažniji i jeste taj segment koji se tiče darivanja. Djeca svake godine dobijaju vrlo vrijedne i raznolike poklone", navodi Delić.

On je kazao da su Moto Djeda mrazevi postali gotovo kao domaćinu u Domu.

Već 9 godina organizuju ovu veliku akciju i već znaju kako će upriličiti dodjelu poklona i druženje sa mališanima.

Ivan Božović iz No limit bikers i Dragana Vlaović iz herecgnovskog MC Cruiser zahvalni su svima koji su podržali akciju, ove godine u rekordnom broju. Drago im je što je svake godine sve manje djece u Domu, jer su mnogi našli hraniteljske porodice.

Radio Jadran

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.