Abazović: URU čeka mnogo posla, građani da se naoružaju mudrošću i strpljenjem
Sa sjednice

Izabrani novi članovi Glavnog odbora

Abazović: URU čeka mnogo posla, građani da se naoružaju mudrošću i strpljenjem

Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA u godini na izmaku konstatovano je da se ta partija u prethodnoj godini dodatno utemeljila na političkom nebu Crne Gore ali i da su pred političkom elitom brojni izazovi u narednoj godini.

Koliko je partija utemeljenija, kako kažu, svjedoči i proširenje Glavnog odbora novim članovima iz svih opštinskih odbora kao i istaknutim pojedincima koji su nedavno pristupili stranci.

 Na sjednici su izabrani sljedeći novi članovi Glavnog odbora: Esko Muratović, Lazar Miranović, Marija Radulović, Miodrag Đuranović, Valerija Saveljić, Vidoje Petričić, Milan Doderović, Slavko-Šole Janković, Miloš Perišić, Eldin Dobardžić, Jasmina Rastoder, Željko Kosović, Dragan Labudović, Nedeljko-Neno Janić, Adela Barba, Veljko Dedejić, Blažo Rađenović, Radoje-Rade Perović i Petar Vasović.

 U svom uvodnom izlaganju, predsjednik URA Dritan Abazović osvrnuo se na godinu na izmaku i podsjetio na sve sto je urađeno u prethodnom periodu.

 “URA je 2018. jača nego 2017, a slabija nego što će biti naredne godine. Naš emancipatorski cilj će se sigurno ostavariti, jer Crna Gora mora završiti tranziciju i stati u red demkratskih država. URA je predvodnik toga procesa i naš je zadatak da ostanemo najprogresivnija građanska opcija koja će biti reper okupljanja u izgradnji pristojnog društva”, istakao je  Abazović.

 On je naglasio da URU čeka mnogo posla u narednom periodu i da pripremamaju određene novitete za proljeće i da je zbog toga važno da se građani naoružaju mudrošću i strpljenjem.

 „Moramo biti ponosni što uprkos svim pritiscima, istim elanom ispunjavamo svoju profesionalnu ali i moralnu obavezu, borimo se za pravedno društvo!”, kazao je lider URE.

„Ostaju izazovi prije svega u tome, da se građanima Crne Gore ponude najkvalitetnija rješenja za brojne probleme u društvu, izazovi u tome kako kod građana pojačati krediilnost i povjerenje prema pravoj proevropskoj i građanskoj snazi u društvu. Mi ćemo na tome predano raditi, kao i do sada, još predanije i temeljitije kako bi crnogorsko društvo počelo da liči na moderna evropska društva“, konstatovano je na sjednici.

Glavni odbor je zaključio da su zadovoljni  učincima vlasti u opozicionim opštinama, uprkos brojnim problemima mješovitih i raznorodnih koalicija koje čine vlasti u tim gradovima.

 „Imate situacije u kojima je jedna partija vladala gotovo tri decenije tim opštinama i duboko pustila svoje pipke i uspostavila jedan naopaki sistem, dobro poznat svim građanima Crne Gore. Pravi je izazov suprotstaviti se svemu tome i djelovati konstruktivo i stvaralački. Ali i to se uspjelo, naši predstavnici u lokalnim vlastima rade predano i pošteno, a interes građana uvijek stavljaju na prvo mjesto. Demontaža naopakog sistema ne izvodi se preko noći, a prethodna godina je pokazala da je opozicija u opštinama gdje čini vlast vladala bolje nego režim“, navode iz ove partije.

 Dodaju i da je u ovoj godini Građanski pokret URA uspostavila bogatu međunarodnu saradnju sa partijama bliskim njenim osnovnim i bazičnim idejama, što je konstatovano na sjednici Glavnog odbora.

 „Ta saradnja je pravo bogatstvo i treba je dodatno osnaživati u narednoj godini, prije svega sa partijama u Evropskom parlamentu, najjačoj partiji u Njemčkoj, i pojedinim partijama u regionu“, ocjena je Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.

"Na sjednici je izabran i novi sastav Nadzornog odbora stranke. Za predsjednika je imenovan Stefan Pižurica a njegovi članovi su Miloš Drašković i Safet Beci", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.