Dan žalosti u Nišu, troje putnika i dalje u teškom stanju
Sa mjesta nesreće, foto:AA

Nakon stravičnog sudara voza i autobusa

Dan žalosti u Nišu, troje putnika i dalje u teškom stanju

Nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj je nastradalo petoro ljudi, među kojima i dvoje djece, u Nišu je proglašen Dan žalosti. U Kliničkom centru zbrinuto je 17 povrijeđenih putnika, od toga 13 na intenzivnoj njezi. Troje putnika je u teškom stanju.

Gradsko vijeće Grada Niša izrazilo je saučešće porodicama stradalih, a na vanrednoj sjednici donijeta je odluka da se 22. decembar godine proglasi Danom žalosti na teritoriji Grada Niša.

Dežurni doktor Hadži Bojan Marjanović rekao je za RTS da su pacijenti uglavnom noć proveli mirno i nije bilko nekih ispada.

Marjanović je izjavio da je kliničko stanje najteže povređenih zadovoljavajuće.

"Kod dvoje tinejdžera stanje je u diskretnom poboljšanju, što ne znači da je njihovo stanje definitivno dobro", rekao je doktor.

Prema njegovim riječima, treći pacijent je hirurški zbrinut u toku večeri i nalazi se van životne opasnosti.

"Što se ostalih pacijnata tiče, koji su na intenzivnoj njezi, njihovo stanje je zadovoljavajuće i stabilno", rekao je dr Marjanović.

 Prve informacije istrage ukazuju da bi uzrok sudara putničkog voza, koji je saobraćao na relaciji Niš–Prokuplje, i autobusa mogao da bude ljudski faktor, međutim iz "Niš eskpresa" naglašavaju da je autobus bio tehnički ispravan, a vozač iskusan i odmoran.

Pružni prelaz u Donjem Međurovu nema rampu, već vertikalnu drumsku signalizaciju.

U nesreći je povređeno 26 osoba, a u najtežem stanju su dvoje šesnaestogodišnjaka.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.