Bjelopoljski gimnazijalci slušali o istoriji EU
Sa predavanja

Bjelopoljski gimnazijalci slušali o istoriji EU

Učenici bejlopoljske gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ imali su juče priliku da saznaju više o Evropskoj uniji tokom predavanja o istoriji i nastanku EU.

Predavanje je organizovala NVO Multimedijal Montenegro.

,,Smatram da je važno da mladi  znaju proces i razlog nastanka Evropske unije, s' obzirom da će oni do 2025. godine imati priliku da uživaju u benefitima koji će Crnoj Gori biti dostupni kada postane članica Evropske unije, između ostalog ono što je važno za mlade to su bolji kvalitet života, mobilnost, studiranje u inostranstvu ali i brže zaposlenje. Vjerujem da će u nastavku njihovog školovanja i kasnije zaposlenja imati prilike da se kroz druge i slične projekte upoznaju sa drugim aspektima evropskih integracija i Evropske unije", kazao je direktor te NVO Željko Đukić.

Predavanje gimnazijalcima o EU održao je EU ekspert, predavač Goran Prebiračević koji je kazao  da su učenici pored istorijata slušali i o aktuelnim temama u Crnoj Gori.

,,Pričali smo otvoreno o stvarima koje njih zanimaju, programima razmjene studenata i o svemu onome što oni nijesu znali o Evropskoj uniji“, ističe Prebiračević. 

IMGL25271600x1067

Sa predavanja

Đukić je istakao da je ovo  tek prva aktivnost koja je organizovana na temu EU integracija, već do kraja decembra se organizuje sledeća aktivnost koja za cilj ima informisanje opštinskih službenika, direktora preduzeća čiji je osnivač opština, i javnih ustanova o dostupnim EU fondovima.

"Sledeće godine realizujemo treću, završnu aktivnost gdje će u fokusu biti NVO organizacije, sa njima razgovaramo o trenutnim i u perspektivi dostupnim mogućnostima finansiranja projekata NVO organizacija u Bijelom Polju", najavio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.