Roganović likvidiran u Beču, Crnu Goru napustio prije tri dana
Akcija bečke policije

Krvavi obračun stigao do Evrope

Roganović likvidiran u Beču, Crnu Goru napustio prije tri dana

Ispred poznatog restorana "Figlmiler", u samom centru Beča juče je ubijen Vladimir Roganović (32) iz Herceg Novog, navodni pripadnik "kavačkog klana".

Teško je ranjen Stefan Vilotijević (22) Mali Kićun, iz Novog Sada, porijeklom iz Nikšića. Kako prenose mediji, Vilotijević je povredama podlegao u bolnici, međutim ta informacija nije zvanično potvrđena.

Prema nezvaničnim ifnrmacijama austrijska policija privela je nekoliko osumnjičenih, među kojima bi mogao da bude, kako se sumnja, i sam počinilac.

Po svemu sudeći, riječ je o nastavku krvavog obračuna dva zaraćena kriminalna klana koji je stigao i do Evrope.

Bečki list "Kurir" prenosi da su žrtve upucane u glavu, a da je ispaljeno između pet i sedam hitaca. Svjedoci kažu da su dvije nepoznate osobe oko 13.30 zapucale ispred restorana.

Untitled

Kordoni policije blokirali su tu oblast, a helikopter je dugo nadlijetao ovaj deo Beča u potrazi za osumnjičenima.

Prema riječima svjedoka, žrtve i napadači su između sebe pričali istim jezikom. Litvanac, koji se zadesio u blizini navodno je čuo da neko doziva "Brate, brate"...

Roganović je prije samo dvije nedelje izašao iz zatvora u Spužu, a Crnu Goru je napustio prije samo tri dana, pišu Novosti.

On je posle hapšenja u Srbiji zbog falsifikovanih papira osuđen i poslat je u Padinsku skelu. Međutim, zatražio je da kaznu izdržava u Spužu, što mu je omogućeno. Izašao je 8. decembra ove godine i prema nezvaničnim saznanjima odmah otputovao u austrijsku prijestonicu.

Roganović je bio osumnjičen zbog lažnih dojava o postavljenim bombama u podgoričkom klubu “Beagle”, koji je navodno pripadao vođama škaljarskog kriminalnog klana.Ubijenom Roganoviću, njegovom bratu od strica Dušku i sada pokojnom Draženu Čađenoviću sudilo se za ubistvo jednog od vođa navijača Crvene zvezde Marka Vesnića, u julu 2009. godine.

Vladimir i Čađenović oslobođeni su optužbi, a Duško Roganović zbog tog ubistva osuđen je na 12 godina zatvora.Duško Roganović je teško povrijeđena kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena na automobilu kojim je upravljao.Četiri mjeseca kasnije ubijen je njegov otac Niko Roganović (66).Bombom aktiviranom na daljinski upravljač, 29. marta ubijen i Dražen Čađenović (31).

Teško ranjeni Stefan Vilotijević (22) zvani Mali Kićun, najmlađe je dijete Kićuna Vilotijevića, koji je 1999. godine izrešetan u Ulici narodnog fronta, ispred novosadskog kafića "Kaskada". Kićun je važio za jednog od vođa crnogorskog klana u Novom Sadu. Njegovo ubistvo ni danas nije rasvijetljeno.

Stefanov rođeni brat Filip (28), zvani Kićun, ubijen je 2015. godine u sačekuši na Paliću. 

Kodex/Novosti/Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.