Crnogorci upucani u Beču, jedna od žrtava Vladimir Roganović
Foto:Tanjug/AP

Likvidacija u centru grada

Crnogorci upucani u Beču, jedna od žrtava Vladimir Roganović

U pucnjavi u centru Beča, danas popodne, ubijen je Vladimir Roganović (31) iz Herceg Novog, koji slovi za člana "kavačkog klana", prenose mediji.

Prema informacijama Novosti, likvidiran je sa još jednim pripadnikom pomenute kriminalne grupe. Druga meta napada je, prema saznanjima Novosti, 22-godišnji Nikšićanin Stefan Vilotijević. Ta informacija za sada nije potvrđena. Obojica su, prema pisanju medija, upucani u glavu.

Policija Beča je na Twiteru objavila da je jedna osoba ubijena a jedna teško ranjena. Više osoba je kontrolisano zbog sumnje u umiješanosti u ovaj zločin, objavila je policija koja traga za jednim osumnjičenim.

Prema procjenama tamošnjih bezbjednosnih službi, u pitanju je "ciljani kriminalni napad", a ne nasumično djelo.

U potragu za napadačem se uključio i helikopter. 

Pucnjava se dogodila u blizini poznatog restorana "Figlmiler" u centru Beča a ispaljeno je, prema riječima svjedoka najmanje pet hitaca. 

Takođe, očevici su rekli da je osumnjičeni za napad pobjegao automobilom.

Mediji prenose da je nakon pucnjave jedna osoba uhapšena.

ed95fb55516c97d554c39fe7654c6661c84eedda9f25657dd814eef48abd45c9

Hapšenje nakon pucnjave

Austrijski Kurier piše kako su učesnici pucnjave na „jednom od slovenskih jezika“ vikali „Brate, brate“.

Untitled

Foto:Screenshot/Dejli Mejl

Muškarci su upucani po izlasku iz restorana, u "pasažu", navode lokalni mediji.

Vmzk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1dJN01EQV8vYWY3ZGYwYzBhNzg0YjI1NDUwOTU4MjFjMzg1ZWIxMTcuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Foto: kurier.at / Promo

Roganović je sa bratom od strica Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe "Delija", jula 2009. u Herceg Novom.

2014. je oslobođen krivice, dok je Duško osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. U eksploziji je ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.