Tivćani svim srcem za Iliju: Prikupljeno preko 6.500 eura

Tivćani svim srcem za Iliju: Prikupljeno preko 6.500 eura

Uz učešće više od 40 izlagača, bogatu ponudu i veliku podršku građana, održan je Deseti humanitarni novogodišnji bazar „Dan otvorenog srca – Za Iliju“ u Tivtu.Na bazaru je prikupljeno 6.572 eura i sredstva će biti usmjerena za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i po kojeg 14. januara očekuje operacija srca.

Kako su naveli iz Opštine Tivat, iznos nije konačan budući da Petlići FK Arsenala namjeravaju da prihod od karata za utakmice u subotu usmjere u ovaj fond.

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac otvorio je bazar i čestitao jubilej – desetu godišnjicu humanitarnog novogodišnjeg događaja koji tradicionalno organizuju Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst.

„Humanost je najveće bogatstvo čovjeka. Nadam se da ćemo i ove, kao i prethodnih godina biti na visini zadatka“, rekao je predsjednik.

Prikupljena sredstva sa događaja uvijek se usmjeravaju djetetu iz Tivta kojem je to najpotrebnije. Ove godine je na predlog pedijatrijske službe Doma zdravlja odlučeno da to bude beba Ilija.

Podsjećajući da je danas i Međunarodni dan solidarnosti, sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović ocijenila je da je Tivat kao i uvijek grad koji pokazuje humanost.

„Hvala svim učesnicima, izlagačima, preduzetnicima i donatorima što su doprinijeli da Dan otvorenog srca bude svim srcem za Iliju“, rekla je Ognjanović.

PredsjednikAnastazijaiOgnjanoviceva

Kusovac i Anastazija

Predsjedniku i Ognjanovićevoj jubilej je čestitala malena Anastazija za koju je bio organizovan jedan od prethodnih Dana otvorenog srca a na današnjem je učestvovala kao članica plesne grupe Belisima.

Za volontera godine Zelenog tima proglašena je porodica Filip, a Zelenu plaketu i maslinu uručila im je Nevenka Saveljić, kao najaktivniji član Zelenih.

Predsjednica Zelenog tima Tatjana Jelić, istakla je da je taj tim za sedam godina sproveo više od 150 aktivnosti uz nesebičnu pomoć građana djece i NVO Tivta.

Turistička organizacija Tivta nagradila je Tivćanku Maju Jokić vaučerom za večeru za dvoje u hotelu Montenegrino. Jokićeva je bila 100 osoba koja je učestvovala u Click4Help – inicijativu u kojoj poznati tivatski fotografi, predvođeni Mikom Đuričićem rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog.  Akciju pomažu TO Tivat, tim Vlado Hair Design, restoran One, City Hall i D-photo.

HappyballoonssrcezaIliju

Štandove na bazaru, pored ostalih, imali su i Komunalno doo Tivat, Opština Tivat, Muzej i Galerija, KK Teodo, brojni preduzetnici, nevladine organizacije i pojedinci.

U zabavnom djelu programa nastupili su Dječiji savez Tivta, djeca iz JPU „Bambi“, OŠ Drago Milović i SMŠ „Mladost“, potom plesni klubovi Enigma, Modest i Belisima, KUD Kadena. Nastupili su i kvartet saksofona - Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević. Mališani javne predškolske ustanove „Bambi“ priredili su ritmiku “Kišobran za dvoje”, a gostima su recitovali Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ “Drago Milović”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.