Uhapšen Podgoričanin, davao novac na zajam uz kamatu od 5-15% na 15-dnevnom i mjesečnom nivou
ilustracija

Akcija "Cent"

Uhapšen Podgoričanin, davao novac na zajam uz kamatu od 5-15% na 15-dnevnom i mjesečnom nivou

Podgoričanin A. S. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenašenje .

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, realizovali akciju „Cent“, u sklopu dugoročnog obavještajnog projekta „Loan“, koji se odnosi na aktivnosti sprječavanja i dokazivanja krivičnog djela zelenašenje. Tom prilikom je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo zelenašenje lišen slobode A.S. iz Podgorice", saopštila je danas crnogorsk apolicija.

A.S. se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu licima iz Podgorice davao novac na zajam uz kamatu od 5-15% na 15-dnevnom i mjesečnom nivou.

"Sumnja se da se A.S. bavio davanjem novca na zajam, ugovaranjem nesrazmjerne kamate, u dužem vremeneskom periodu, kojom prilikom je davao novac na zajam u većem iznosu  tzv. na zelenašku kamatu od 5 % do 15 %, na petnaestodnevnom i mjesečnom nivou. Novac je uglavnom pozajmljivao licima iz Podgorice uz sredstva obezbjeđenja. U izviđajnom postupku identifikovano je više lica, kojima je, kako se sumnja, A.S. dao novac na tzv. zelenašku kamatu. Policijsko - tužilačke aktivnosti u u okviru obavještajnog projekta „Loan“ biće nastavljene u narednom periodu", kazali su iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.