Pretresi u više gradova, oduzeta droga i oružje, jedno lice uhapšeno
ilustracija

Pretresi u više gradova, oduzeta droga i oružje, jedno lice uhapšeno

Crnogorska policija je pretresima u četiri grada oduzela kokain, marihuanu, vatreno oružje i municiju. Jedno lice je uhapšeno, saopštila je Uprava policije.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi G.M. (31) iz Cetinja policijski su pronašli i oduzeli pištolj marke „Broving“.

"O događaju obavješten državni tužilac. Takođe, na području Cetinja policija je kontrolisala 28 bezbjednosno interesantnih lica kojom prilikom su sankcionisana četiri lica.", stoji u saopštenju.

Nadalje, kolašinska policija je od Ž.R. (49) iz Podgorice oduzela poluautomatsku pušku PAP M59 u ilegalnom posjedu.

"Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", naveli su iz policije.

Protiv A.K. (21) i A.S. (26) iz Ulcinja,  lokalna policije je podnijela krivičnu prijavu zbog nedozvoljeno držanje opružja i eksplozivnih materija.

"Postupajući po prijavi lovočuvara iz JP „Za uzgoj i zaštitu divljači“ da je zatekao dva lica sa lovačkim oružjem u ilegalnom posjedu, policijski službenici su izašli na lice mjesta i od A.K. oduzeli lovačku pušku marke Baikal model Side by Side, cal.12 mm i dva metka cal.12 mm, dok su od A.S. oduzeli lovačku pušku marke Zastava ARMS model M75, cal.12 mm i dva metka cal.12 mm", saopšteno je iz UP

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pregledom vozila i pretresom stana pronašli i oduzeli marihuanu i kokain.

Policijski službenici su, kako je saopšteno, juče zaustavili vozilo „Renault“ kojim je upravljao Novljanin D.P. (35).

Kontrolom vozila su pronašli i oduzeli kutiju sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain i pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

"Istog dana, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.P. i tom prilikom pronašla i oduzela više pvc pakovanja i kutija sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i vagu za precizno mjerenje. Ukupno je pronađeno i oduzeto 1165,2 grama opojne droge marihuana i 6,3 grama kokaina. Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se D.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i satvljanje u promet opojnih droga", kaže se u policijskom saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.