Crna Gora brža od ostalih država regiona na putu ka EU
Drljević-Karelson

Susret Drljević i Karelson

Crna Gora brža od ostalih država regiona na putu ka EU

Proces pristupanja EU je u interesu države i njenog razvoja, što je vidljivo na primjeru Estonije koja se 2004. pristupila evropskoj porodici, poručila je ambasadorka te države Kirsti Karelson u razgovoru sa glavnim pregovaračem Aleksandrom Drljevićem.

Ona je pozdravila rezultate koje Crna Gora ostvaruje u pregovorima s EU, istakavši da smo država koja u tom procesu napreduje brže od ostalih u regionu, saopšteno je iz Kancelarije za evropske integracije.

Ambasadorka Karelson je prenijela snažnu podršku Estonije reformskim procesima koji će Crnoj Gori osigurati mjesto u EU, naglasivši da Crna Gora već pristupanjem NATO-u dijeli zajedničke vrijednosti sa razvijenim državama svijeta.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević je predstavio ostvarene rezultate istakavši da će Crna Gora u narednom periodu nastaviti da predano radi na sprovođenju reformi, kako bi u 2019. otvorila i posljednje neotvoreno pregovaračko poglavlje i bila u prilici privremeno zatvoriti neka od njih.

"Istakao je da su posebni napori usmjereni na ostvarivanje mjerljivih rezultata u poglavljima 23 i 24, što je prepoznato i u nedavno objavljenom radnom dokumentu Evropske komisije, te da će to biti u fokusu rada Vlade i u narednoj godini, kako bi Crna Gora uskoro bila u prilici da dobije završna mjerila iz ove oblasti", navodi se u saopštenju.

On je upoznao sagovornicu sa rezultatima nedavno predstavljenog istraživanja javnog mnjenja izraziši zadovoljstvo visokim stepenom podrške, posebno mladih ljudi, pristupanju Crne Gore EU. 

Drljević je naglasio da je proširenje u interesu, kako Crne Gore, tako i EU. Crna Gora će, kako je istakao, nastaviti da ispunjava svoje obaveze s ciljem dostizanja evropskog kvaliteta života, a očekujemo da EU nastavi sa nesmanjenom podrškom i partnerstvom.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.