Rektor UCG izmijenio grob pradjede: Izbrisao epitaf koji govori da je riječ o srspkom junaku?
Danilo Nikolić

Rektor UCG izmijenio grob pradjede: Izbrisao epitaf koji govori da je riječ o srspkom junaku?

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić zamijenio je nadgrobnu ploču na grobu svog pradjede Staniše Nikolića, brišući epitaf koji govori da je riječ o srpskom junaku, tvrdi hroničar Mitropolije crnogorsko-primorske Jovan Markuš.

On je za Srnu rekao da se grob oficira Staniše Nikolića, nosioca Obilića medalje nalazi na groblju kod Hrama Presvete Bogorodice u Ozrinićima kod Nikšića, prenosi "Blic".

Mještani kažu da je oficir Staniša Nikolić odredio za života koji epitaf treba da bude na njegovom grobu, što je porodica ispoštovala, o čemu svjedoči fotografija nekadašnje nadgrobne ploče koja je do skoro postojala.

Međutim, Stanišin praunuk je nakon smrti svog oca skinuo nadgrobni spomenik sa epitafom i postavio novi bez ovog nadgrobnog natpisa. Ostaje otvoreno pitanje da li je uzrok tome stih u epitafu - "Za spas srpskih ideala"?

Stanišin praunuk je sadašnji rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić, piše "Blic".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.