Unaprjeđenje praktičnog dijela stručnog osposobljavanja pripravnika u sudstvu i tužilaštvu
Medenica i Stanković

Potpisan Sporazum o praktičnom osposobljavanju pripravnika sa Vrhovnim državnim tužilaštvom CG

Unaprjeđenje praktičnog dijela stručnog osposobljavanja pripravnika u sudstvu i tužilaštvu

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, potpisali su danas Sporazum o praktičnom osposobljavanju pripravnika.

"Polazeći od namjere za obezbjeđenjem kvalitetnog stručnog osposobljavanja lica koja prvi put zasnivaju radni odnos u svojstvu pripravnika u sudovima i Državnom tužilaštvu, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i vrhovni državni tužilac su saglasni da će Sporazum značajno doprinijeti unaprjeđenju sadržaja praktičnog dijela stručnog osposobljavanja pripravnika, koji se sprovodi u sudovima i Državnom tužilaštvu, u skladu sa Zakonom o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu", saopšteno je iu kabineta Medenice.

Nakon potpisivanja Sporazuma, najviši zvaničnici sudstva i Državnog tužilaštva su izrazili posebnu podršku diplomiranim pravnicima, koji žele da svoju karijeru započnu u sudovima, odnosno Državnom tužilaštvu, uz obećanje da će se ovim Sporazumom steći svi neophodni uslovi za njihovu kvalitetnu i sveobuhvatnu obuku.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.