Radulovićeva grupa planirala likvidaciju ubica Đuričkovića
Radulović, arhiva

Pripremili zasjedu

Radulovićeva grupa planirala likvidaciju ubica Đuričkovića

U optužnici koja je na provjeri u Višem sudu u Podgorici, a kojom se Nikšićanin Ranko Radulović, albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić terete za stvaranje kriminalne organizacije u cilju vršenja najtežih krivičnih dijela, navedeno je da Radulovićeva grupa planirala likvidaciju izvršioca ubistva Gorana Đuričkovića, prenose Dnevne novine.

Đuričković je ubijen u oktobru 2015. godine u Budvi, dok je s prijateljima sjedio u bašti svog lokala “Old Fišermans pab”.

Naime, u optužnici se navodi da je okrivljenom Darku Vickoviću bio zadatak da prevozi organizatora i pripadnike kriminalne organizacije na mjesta kriminalnog djelovanja, te da prati i prikuplja podatke o kretanju osoba koje su predviđene za likvidaciju, o njihovim vozilima kojima se kreću i vrši logistiku prilikom realizacije tog plana. On je u tome otkriven 11. oktobra 2016. godine u Nikšiću na putu kod jezera Slano.

“Kada se vozilom “ford” kretao ispred “pasata” kojim je upravljao okrivljeni Radoš Petrušić, a sa njim u vozilu su bili Ranko Radulović i Ratko Martinović sa pancirima i naoružani sa tri pištolja CZ kalibra 7.62, CZ kalibra 9 i Glok kalibra 9×19 sa više komada municije u istima. Tom prilikom, dodaje se u optužnici, napravili su zasjedu da likvidiraju izvršioce ubistva Gorana Đuričkovića u očekivanju da će tim putem bježati”, precizirano je u optužnici SDT-a.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 19 osoba, osim Radulovića, Brajovića,Vukotića, Vickovića, Petrušića, Martinovića, terete se i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Luka Radulović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević, podsjeća list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.