Porodica tvrdi da su otac i sin stradali zbog nemara onih koji su radili put
ilustracija

Mirno okupljanje u ponedeljak ispred Tužilaštva

Porodica tvrdi da su otac i sin stradali zbog nemara onih koji su radili put

Porodica Đorđija (58) i Vuka Mašnića (28), koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 6. jula ove godine kod Nikšića, organizovaće mirno okupljanje u ponedjeljak ispred Višeg tužilaštva u Podgorici. Oni su zatražili da više instance preuzmu istragu jer, kako navode, postoje neoborivi dokazi da su stradali nemarom i greškom onih koji su radili put i onih koji je trebalo da kontrolišu bezbjednost puta, pišu Dnevne novine.

 Đorđije Mašnić i njegov sin Vuk poginuli su na magistralnom putu Plužine-Nikšić, nadomak Jasenovog polja.

Porodica je saopštila da tada niko od medija nije imao preciznije informacije o njihovoj pogibiji, jer je, kako ističu, plasirana priča da se ne mogu utvrditi razlozi, a bilo je jasno da su, navode dalje, stradali na putu na kom su se izvodili radovi.

“Stanje na putu su zabilježile i kamere vaših reportera. Na putu je bila skinuta asfaltna površina, isti je bio (po svjedočenju mještana i svjedoka koji su to kasnije potvrdili u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću) neometen, nebezbjedan i nije bilo nikakvih znakova da se na putu dešavaju radovi (nije bilo znakova o ograničenju brzine, svjetlosne signalizacije, ne samo zakonom propisanih znakova, već nije bilo nikakvih)”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, porodica je znajući za navike svojih najmilijih i pošto je bila u stalnoj komunikaciji sa njima tokom puta, posumnjala u izvještaj o vremenu pogibije jer, kako navode, zvanični snimci sa granice ukazuju da su značajno ranije prešli istu, te da su najvjerovatnije stradali u veoma ranim jutarnjim časovima, dok još nije svanulo i dok je bila smanjena vidljivost.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.