SAD: Pobijedili smo ISIS, američke trupe se vraćaju iz Sirije
Foto:CNN

SAD: Pobijedili smo ISIS, američke trupe se vraćaju iz Sirije

Bijela kuća je saopštila da su Sjedinjene Američke Države (SAD) počele povlačiti svoje vojnike iz Sirije u momentima kada prelaze na novu fazu borbe protiv ISIS-a.

 Pentagon je potvrdio da se američke trupe vraćaju iz Sirije, dodajući će nastaviti sarađivati s "lokalnim partnerima"

Sara Sanders,portparolka Bijele kuće, izjavila je da je SAD pobijedio ISIS na Bliskom istoku.

“Prije pet godina ISIS je bio vrlo jak na Bliskom istoku, a sada je SAD u tom regionu pobijedio tu organizaciju koja je ranije proglasila kalifat", kazala je Sanders, prenosi Anadolija.

Dodala je ipak kako pobjede ostvarene protiv ISIS-a u Siriji ne znače i da je okončana međunarodna koalicija protiv te terorističke organizacije, napominjući da SAD prelazi na novu fazu borbe protiv ISIS-a.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Tramp je danas izjavio da je SAD porazio ISIS u Siriji te dodao da je ovo bio jedini razlog zbog kojeg je držao vojsku u toj zemlji.

"Porazili smo takozvanu Islamsku državu u Siriji - moj jedini razlog da budemo tamo tokom Trampovog predsjedničkog mandata", napisao je Tramp na Twitter profilu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.