Studentima omogućiti izdavanje sertifikata o poznavanju italijanskog jezika
Sa sastanka, foto:Ambasada Italije

Nikolić sa italijanskim ambasadorom

Studentima omogućiti izdavanje sertifikata o poznavanju italijanskog jezika

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli sastali su se danas na Univerzitetu Crne Gore.

Nikolić je istakao dobru saradnju sa univerzitetima u Italiji, naročito u realizaciji međunarodnih projekata u okviru programa Interreg IPA i Adrion.

"Istakao je potrebu jačanja bilateralne saradnje koja će za cilj imati jačanje akademskih kapaciteta i naučnoistraživačkih veza. Predložio je da se odrede prioritetne oblasti u razvoju nauke na Univerzitetu Crne Gore, te selektuju institucije u Italiji sa kojima će se uspostaviti strateški partnerski odnos i konkretno raditi na realizaciji planiranih aktivnosti", saopšteno je iz UCG.

Ambasador Zelioli se složio da je razvoj nauke prioritetan u daljim aktivnostima, podržao prijedlog Rektora i istakao da će biti posvećen ostvarivanju zacrtanih planova.

Kako je saopšteno, najavio je i veća ulaganja u obezbjeđivanju školarina, mobilnosti i projekata u oblasti obrazovanja. 

Ambasador Zelioli je prenio i dobre utiske nakon posjete Filološkom fakultetu, studijskom programu Italijanski jezik i književnost.

Zalagaće se da se studentima omogući izdavanje sertifikata o poznavanju italijanskog jezika, u čemu će imati podršku Univerziteta Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.