Ubio na stotine jelena, sudija mu odredio da u zatvoru gleda
Dejvid Beri, foto: Twitter

Ubijao ih isključivo zbog njihovih glava i rogova

Ubio na stotine jelena, sudija mu odredio da u zatvoru gleda "Bambija"

Krivolovcu iz Misurija, Dejvidu Beriju (29) koji je uhapšen zato što je ilegalno ubio stotine jelena, naređeno je da mora da pogleda nekoliko puta animirani film „Bambi“.

Sudija okruga Lorens osudio je Dejvida na 15 mjeseci zatvora za vrijeme kogmora, barem jednom mjesečno da pogleda ovaj Diznijev klasik.

Njemu je sud odredio izdržavanje zatvorske kazne nakon što se on izjasnio krivim u slučaju nezakonitog ubijanja divljači, koje je prema tamošnjem Odeljenju za očuvanje prirode Misurija najveći slučaj krivolovstva u istoriji te savezne države.

Kako je objavio „En-Bi-Si Njuz“ (NBC News), osuđeni će ovaj Diznijev hit „Bambi“ iz 1942. godine, u kom maleno lane izgubi svoju majku upravo zbog krivolova, morati da pogleda najmanje jednom mjesečno tokom trajanja zatvorske kazne.

Pretpostavlja se da je u ovaj slučaj bila upletena i njegova porodica, koja je takođe odgovorna za ubistvo stotine jelena u periodu od tri godine,prenosi 24sata.hr.

Tužilaštvo je na suđenju navelo kako je on jelene ubijao isključivo zbog njihovih glava i rogova, a potom bi ostavljao njihova tijela u šumi da trunu.

Uhapšeni su, takođe, i Berijevi saradnici, trojica rođaka i još jedan muškarac, koji su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 51.000 dolara i obavezom plaćanja sudskih troškova.

Pored ovoga, kako prenosi „Tajm“ (Time) Beri je osuđen i na 120 dana zatvora u obližnjem okrugu Barton zbog kršenja uslovne kazne za korišćenje vatrenog oružja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.