Premijer Belgije Šarl Mišel najavio da će podnijeti ostavku
ŠarlMišel

Premijer Belgije Šarl Mišel najavio da će podnijeti ostavku

Belgijski premijer Šarl Mišel objavio je danas pred poslanicima da podnosi ostavku pod pritiscima na njegovu vladu posle izlaska najveće koalicione partije zbog njegove podrške UN Sporazumu o globalnim migracijama.

"Donosim odluku da podnesem ostavku i namjera mi je da odmah odem kod kralja", da mu je predam, rekao je Mišel posle rasprave u Predstavničkom domu i prijetnje da će ljevica podnijeti predlog da mu se izglasa nepovjerenje.

Neki poslanici su tražili da on prihvati glasanje o povjerenju novonastaloj manjinskoj vladi, ali Mišel je do sada to odbijao, mada je izgledalo da će ove nedjelje to glasanje biti neizbježno. 

Belgijska vlada morala je da bude rekonstruisana prošle nedjelje zato što se najveći koalicioni partner usprotivio odluci premijera Šarla Mišela da potpiše Pakt o migracijama, neobavezujući UN dogovor čiji je cilj da obezbijedi organizovanu međunarodnu migraciju.

Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.