Bečić: Proslavljajući 19. decembar, sa divljenjem se prisjećamo žrtve naših predaka i njihovih života koje su nesebično dali za slobodu našeg glavnog grada
Aleksa Bečić

Bečić: Proslavljajući 19. decembar, sa divljenjem se prisjećamo žrtve naših predaka i njihovih života koje su nesebično dali za slobodu našeg glavnog grada

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u svoje ime i u ime svoje partije građankama i građanima Podgorice čestita 19. decembar, Dan Glavnog grada.

"Proslavljajući 19. decembar, sa divljenjem se prisjećamo žrtve naših predaka i njihovih života koje su nesebično dali za slobodu našeg glavnog grada. Svake godine, ovaj datum prilika je da se sami oglednemo u njihovom djelu i upitamo da li bismo i sami bili spremni na toliku žrtvu", kazao je Bečić.

Ocijenio je da današnje vrijeme i savremeni izazovi od nas, srećom, ne zahtijevaju polaganje života, niti uzimanje oružja u ruke, ali Podgorica, kako kaže, i danas traži ljude spremne da žive za njen razvoj.

"Slobodarsku misao koja je stajala iza djela naših predaka dužni smo da pronesemo do naših potomaka koji će nastaviti da je prenose na svoje potomke", navodi predsjednik Demokrata.

On ističe da, današnji datum takođe, opominje da se ne skrene sa antifašističkog puta, a takve opomene, kad god da dođu, dolaze u pravi čas jer se uvijek treba podsjetiti da je borba za slobodu svih bez obzira na različitosti, utkana u same temelje našeg identiteta i da stoga s punim pravom ovakvi datumi zauzimaju važno mjesto na mapi našeg kulturnog sjećanja.

"Od sjećanja na prošlost, ma koliko slavna ili neslavna ona bila, ne živi, nego da se neprekidno mora raditi na stvaranju novih vrijednosti od kojih će koristi imati svi, a ne samo pojedinci, i u želji da i savremena Podgorica bude dio porodice istinski evropskih i istinski slobodnih gradova, sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan Glavnog grada", poručio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.