Orav i Đukanović: Potrebno nastaviti dijalog u Skupštini
Orav i Đukanović

Orav i Đukanović: Potrebno nastaviti dijalog u Skupštini

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, na njegovu inicijativu, uoči sjutrašnjeg učešća na radnom ručku lidera zemalja Zapadnog Balkana u Briselu sa visokom predstavnicom za vanjsku politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ambasador Orav čestitao je Crnoj Gori na otvaranju poglavlja 27, izražavajući nadu da će se nastaviti napredak u procesu integracija.

"Zadovoljstvo ostvarenim napretkom iskazao je i predsjednik Đukanović, uz ocjenu da je otvaranje ovog poglavlja bio kompleksan zadatak koji je Crna Gora posvećenim radom ispunila i stvorila preduslove za dalji dinamičan napredak u pregovorima. U tom kontekstu je zahvalio EK i Delegaciji EU na pomoći i doprinosu ovom zajedničkom uspjehu", navodi se u saopštenju.

Obostrano je ocijenjena potreba nastavka dijaloga u Skupštini o reformi izbornog zakonodavstva i ostalih pitanja koja su u nadležnosti rada privremenog odbora kao što su odgovaranje na izazove iz oblasti medija, uz uključivanje svih zainteresovanih strana, pri čemu je Orav istakao konstruktivnu ulogu stranaka koje su učestvovale u formiranju privremenog odbora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.