Babić: Dostupni brojni programi podrške u vidu posebno kreiranih kreditnih linija za početnike u biznisu i za ulaganja u ICT sektor
Foto: Ministarstvo ekonomije

Ministarstvo ekonomije u 2018. godini podržalo 9 projekata vrijednosti od 30.000€

Babić: Dostupni brojni programi podrške u vidu posebno kreiranih kreditnih linija za početnike u biznisu i za ulaganja u ICT sektor

Vlada Crne Gore radi mnogo kako bi unaprijedila poslovni ambijent i kako bi stvorila dobre prilike za preduzetništvo i za Start ap zajednicu. Dostupni su brojni programi podrške u vidu posebno kreiranih kreditnih linija za početnike u biznisu i za ulaganja u ICT sektor”, kazao je generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima, Radosav Babić, danas na otvaranju konferencije "Vestern Balkans StartAp Forum"

Međunarodna konferencija "Vestern Balkans StartAp Forum" održava se u Investiciono Preduzetničkom Centru Tehnopolis u Nikšiću, 18. i 19. decembra, sa ciljem analize uslova za razvoj startup ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanja preporuka za mjere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu, saopšteno je iz Ministrstva Ekonomije.

Babić je kazao da je Ministarstvo ekonomije u cilju unapređenja inovativnosti u 2018. godini podržalo 9 projekata vrijednosti od 30,000€, što čini svega 10% od ukupno podržanih preduzeća kroz ostale programe podrške koji su na raspolaganju privrednicima, dok će u 2019. godini budžet za ovaj program iznositi 50,000 €. Napomenuo je da ima ambiciju da isti bude u potpunosti utrošen, dok će budžet za ukupnu podršku privredi iznositi oko 2 miliona eura.

Oba dana konferencije biće organizovane četiri panel diskusije na kojima će učestvovati rukovodioci regionalnih tehnoloških parkova i startup-ova, a neke od ključnih tema o kojima će se govoriti su startap ekosistem Zapadnog Balkana, alternativno finansiranje startap-ova i mikro, malih i srednjih preduzeća kroz krovdfanding kao dobru praksu, kao i održivost organizacija za podršku poslovanju.

Učesnici konferencije su kreatori politika, vodeći predstavnici tehnoloških parkova, startap-ova i malih i srednjih preduzeća u regionu, koji su značajni za ovu oblast.

Babić je pozvao sve preduzetnike, sadašnje i buduće, da se za svu potrebnu pomoć i podršku obrate Ministartvu ekonomije, novoformiranoj Direkciji za saradnju sa biznis zajednicom, gdje su im na raspolaganju veliki broj informacija, kao i dostupni programi podrške.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.