Đukanović čestitao 10 godina od osnivanje katedre za crnogorski jezik
Milo Đukanović

Đukanović čestitao 10 godina od osnivanje katedre za crnogorski jezik

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore povodom 10 godina od osnivanja studijskog programa crnogorski jezik i južnoslovenska književnost, dekanu Tatjani Jovović, rukovodiocu studijskog programa crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti Drašku Došljaku, profesorima i nastavnom kadru, kao i studentima, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Sa zadovoljstvom konstatujem da je naš napor, da nakon obnove crnogorske nezavisnosti, na dnevni red stavimo pitanja reafirmacije crnogorske kulture i jezika, urodio plodom. Današnji jubilej upravo potvrđuje da smo osnivanjem ovog studijskog programa, napravili značajan korak, nadovezujući se tako na hiljadugodišnju državotvornu tradiciju koju baštinimo, utirući vidljiv put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta. Ne samo nama i ne samo danas, već i generacijama mladih koje su stasale i kadre su da suvereno čuvaju neprolazne tekovine osvojene 21. maja 2006. godine", naveo je Đukanović.

Minula decenija je, prema riječima predsjednika države, odlična prilika i da se konstatuje uspješnost u savladavanju brojnih izazova, ne samo promocije našeg jezika i kulture, već i zahtjevnih potreba tržišta rada, koje su zadovoljene brojem diplomiranih studenata ovog smjera.

"Na tim temeljima, mora se nastaviti dalji rad i razvoj, uz pažljivo osluškivanje dolazećih trendova modernizacije obrazovnog sistema, a u cilju sticanja primjenjivih znanja“, naveo je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.