Provjeravaju porijeklo imovine Raduloviću, Zviceru, Vukotićima...

Milionska vrijednost

Provjeravaju porijeklo imovine Raduloviću, Zviceru, Vukotićima...

Uprava policije inicirala je provjeru imovine šest bezbjednosno interesantnih osoba iz Podgorice, Kotora i Nikšića zbog osnovane sumnje da su bogatstvo stekli ilegalnim poslovima.

Istražitelji provjeravaju imovinu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa „kavačke“ grupe, šefova suparničkog klana – „škaljaraca“ Igora i Jovice Vukotića, Ranka Radulovića, Milića Minje Šakovića i Stevana Stamatovića, nezvanično saznaje Pobjeda.

Istražitelji imaju saznanja da su ovih šest osoba stekli bogatstvo nelegalnim novcem. Njihova imovina procjenjuje se na više miliona eura. Posjeduju brojne nekretnine, a inspektori utvrđuju porijeklo novca, za koji imaju saznanja da je stečen trgovinom droge i iz drugih krivičnih djela.

Nezvanično je saopšteno listu da se prikupljaju podaci za više nepokretnosti - kuće, stanovi, poslovni prostori, ali su predmet provjera i „kretanja“ na bankovnim računima.

Zvicer je visoko pozicionirani vođa „kavčana“, koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije.

Protekle sedmice u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica. On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina – istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Jovica Vukotić su u pritvoru, dok se Podgoričanin Stevan Stamatović i Kotoranin Igor Vukotić potražuju zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Radulović je uhapšen 18. juna zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević.

Jovica Vukotić uhapšen je u Turskoj skoro tri mjeseca kasnije i isporučen je Srbiji, iako ga je Grčka potraživala zbog šverca droge. On je pred srpskim pravosudnim organima osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog falsifikovanja isprava.

U Crnoj Gori protiv njega se vodi istraga pred Osnovnim tužilaštvom zbog utaje poreza i doprinosa. On je saslušan za to krivično djelo pred srpskim pravosudnim organima, gdje je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.