Napredak u oblasti vladavine prava, Han pohvalio ulogu CG u regionu

Marković u Briselu

Napredak u oblasti vladavine prava, Han pohvalio ulogu CG u regionu

Crna Gora će naredne godine još snažnije i intezivnije raditi na ispunjavanju EU agende, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas u Briselu na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Marković je istako da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 – Konkurencija – i da smo predano radili i obezbijedili internu spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

"Premijer Marković i komesar Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava. Predsjednik Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca", navodi se u saopštenju Vlade nakon sastanka.

GetImage2

Sa sastanka

Na sastanku je, kako se dodaje, razgovarano i o napretku o oblasti medija. Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu.

Marković je informisao komesara Hana o političkoj situaciji u Crnoj Gori a razmijenjena su i mišljenja o dešavanjima u regionu.

"Predsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak Regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji. Komesar Han je pohvalio ulogu Crne Gore u regionu.Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u zemlji, kako je kazao predsjednik Marković, biće prioritet u radu Vlade naredne godine. On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih", stoji u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.