Savjet naučnika: Ovo je najbolja prevencija od erektilne disfunkcije
Ilustracija

Savjet naučnika: Ovo je najbolja prevencija od erektilne disfunkcije

Bez obzira na faktore kao što su godine, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, na erektilnu disfunkciju najviše utiče slaba učestalost upražnjavanja seksa. Oni koji su se redovno bavili seksom, ređe imaju ove tegobe.

Muškarci koji od početka polne zrelosti redovno upražnjavaju seks, imaju manji rizik za nastanak erektilne disfunkcije u poznijim godinama. 

Stoga, ukoliko žele da u seksualnom smislu traju duže, ovu aktivnost treba da upražnjavaju što češće, poručuju stručnjaci sa Univerziteta Tamperea u Helsinkiju. Do ovakvog zaključka su došli na osnovu petogodišnjeg istraživanja, kojim su obuhvaćeni Finci od 55. do 75. godine,prenose Novosti

"Među njima je priličan broj priznao da neredovno upražnjava seks, preskačući čitave nedelje. Pri kraju istraživanja se ispostavilo da je erektilna disfunkcija bila neminovnost takvog ponašanja. Bez obzira na to što su u obzir uzete njihove godine, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, za pojavu ove nevolje koju ne vole ni muškarci ni žene, učestalost upražnjavanja seksa je od presudne važnosti", istakao je dr Juha Košimaki, rukovodilac tima stručnjaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.