Podgorica: Ministri regiona o sigurnosnoj situaciji i regionalnoj saradnji
Sa nekog od prethodnih sastanaka A5

Podgorica: Ministri regiona o sigurnosnoj situaciji i regionalnoj saradnji

Sastanak ministara vanjskih poslova država članica Američko-jadranske povelje A-5 biće održan 17. i 18. decembra u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Ministarskom sastanku prethodiće susret na nivou političkih direktora država članica A5.

Na ministarskom sastanku, koji će biti održan u okviru predsjedavanja Crne Gore Američko-jadranskom poveljom (A5), biće riječi o sigurnosnoj situaciji, regionalnoj saradnji i budućnosti A5.

Na konferenciji za medije koja je planirana za 18. decembar u 13:00 časova izjave će dati ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović i ministar za Evropu i vanjske poslove Republike Albanije Ditmir Bušati u svojstvu narednog predsjedavajućeg A5.

Sastanak šefova diplomatija A5 je završni događaj koji Ministarstvo vanjskih poslova organizuje u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore Poveljom.

Države članice Američko-jadranske povelje su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i SAD, dok Srbija i Kosovo učestvuju u formatu A5 kao posmatrači.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.