Projekat „Od Božića do Božića“, i ove godine od 23. decembra  do 8. januara

Projekat „Od Božića do Božića“, i ove godine od 23. decembra do 8. januara

Šestu godinu za redom, NVU „Karampana“ u saradnji sa suoorganizatorom TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića“, u periodu od 23. decembra do 8. januara.

Ove godine predstavljaju bogat program od 12 manifestacija i događaja koji će biti upriličeni u Kotoru.

Početak manifestacije obilježiće veliki novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković u 19:30 sati.

"Istog jutra pozivamo vas na koncert mandolinskog orkestra HGD, na Pjaci od Muzeja u 11 sati.

24.12. od 10:00 sati, naše sugrađane i goste ćemo poslužiti ukusnim priganicama ispred glavnih gradskih vrata", kažu iz NVU "Karampana".

Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26.12. i 27.12. Radionica će biti organizovana po grupama i na njima će najmlađi sugrađani praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u prostorijama muzičke škole “Vida Matjan” sa početkom u 16 i 18 sati.

 "27.12. uživaćemo u tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole “Vida Matjan” u 19 sati u Crkvi Sv. Duha.

28.12. je rezervisan za one najslađe i najmlađe, u 10 sati kada će se ispred glavnih gradskih vrata održati dječiji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstaviti  radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće SC Kamelija.

Istog dana u Crkvi Sv. Duha u 20sati koncertom, koji se ne smije propustiti, će se predstaviti kvartet Lords of the Strings.

29. decembar nastavljamo jutarnjim novogodišnjim bazarom rukotvorina na Rivi u 10:00 sati. Velika novogodišnja tombola organizovaće se istog dana ispred gradske kafane,, “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su obezbijedili velike i vrijedne nagrade za sve naše vjerne tombolaše. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija", navodi se u saopštenju.

U večernjim satima, na Pjaci od Muzeja od 20 sati uz poznate tonove hitove “Anđele moj” i “Aj ća volin’ te” publiku će zabavljati fantastična klapa Kampanel. Alternativna lokacija u slučaju loših vremenskih uslova za klapu Kampanel biće JU Kulturni Centar “Nikola Đurković” u istom terminu.

ProgramodBozicadoBozica01

Dan uoči Nove Godine, mi Djeda Mraza dočekujemo ranije!

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30.12. sa početkom u 16 sati na Trgu od Oružja.

"Djeda Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku, koja se nikako ne smije propustiti. U okviru dočeka za najmlađe predstaviće se hor učenika muzičke škole „Vida Matjan“ i ono što će posebno uveseliti našu najmiliju publiku je interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Kao i svake godine, nezaobilazan je dio gdje će naš dragi Djeda Mraz podijeliti novgododišnje paketiće svoj djeci koja budu toga dana sa nama, na glavnom gradskom trgu.

Za mališane koja zbog narušenog zdravlja neće prisustvovati dočeku, organizovaće se dodjela paketića u 12 sati na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela 2015. godine u sklopu projekta Od Božića do Božića.

Dan pred dolazak Nove 2019. završavamo sa manifestacijom pod nazivom “Kotor grad dobre muzike” gdje će publiku zabavljati Who See, Niggor & Jelena Kaženegra", saopšteno je iz ove NVU.

Početak Nove Godine obilježiće na jedan interesantan način 3.januara 2019 . pod nazivom “Doživjeti stotu” gdje će posebno dragim prijateljima iz JU Dom starih Grabovac iz Risna organizovati specijalni muzički program i novogodišnju tombolu sa raznovrsnim nagradama.

"4.01. pozivamo vas na Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ koji će se održati u Crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18:00 sati.

Novogodišnja priča 2019. nastavlja započetu 2018. koja tangira sve kotorane, te ovom prilikom pozivamo sugrađane i goste da događaj 05.01. u 20 sati posjete u što većem broju. Humanitarno veče posvećeno je svim kotorskim oriđinalima, a sav prihod od prodaje kobasica i kuvanog vina biće namjenjen kupovini novih instrumenata Gradskoj muzici Kotora.

Jutra 06.01. još jedanput smo domaćini sa priganicama u 10:00 sati ispred glavnih gradskih vrata.

Šestu organizaciju projekta od Božića do Božića završavamo 08.01. uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka. Trg od Oružja u 18:00 sati neka bude vaš izbor za ovaj datum, a za dobar štimung pobrinuće se sjajni “Goodbye Windows”", saopšteno je.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.