Tači će učestvovati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku
Hašim Tači

Biće razmotreno pitanje transformacije KBS u Oružane snage Kosova

Tači će učestvovati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku

Predsjednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku.

Na sjednici će na zahtjev Srbije i Rusije biti razmotreno pitanje transformacije KBS u Oružane snage Kosova.

Tači je novinarima na prištinskom aerodromu uoči polaska za Njujork rekao da je, nezavisno od rasprave na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, transformacija "nepovratan proces koji samo može da bude sve snažniji". 

"Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osjećaju sigurnim", kazao je Tači. 

On je ocijenio da je formiranjem vojske i postizanjem širokog političkog i građanskog konsenzusa za dijalog sa Srbijom, Kosovo prethodnih dana ostvarilo "izuzetan uspjeh". 

Na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, zakazanoj za 21 čas po srednjoevropskom vremenu, govoriće i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Zahtjev za održavanje sjednice zatražila je Srbija, a podršku za to je dobila od Rusije. 

Skupština Kosova usvojila je u petak tri zakona kojim se Bezbjednosne snage transformišu u Oružane snage Kosova bez promjene imena.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.