Kompanija Telenor dobitnik  Glavne nagrade Unije poslodavaca Crne Gore 2018.
Foto: UPCG

Kompanija Telenor dobitnik Glavne nagrade Unije poslodavaca Crne Gore 2018.

U okviru konferencije „Jaka privreda – uspješna Crna Gora“, danas je održana svečana ceremonija na kojoj je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) dodijelila „UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP)“ za 2018. godinu.

Dodjela „UPCG nagrada za DOP“ je događaj koji UPCG organizuje petu godinu zaredom, s ciljem da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju. 

Uvodnim izlaganjem, ceremoniju dodjele “UPCG nagrada za DOP” svečano je otvorila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović.

FME8945

Suzana Radulović, foto: PR Centar

„Društveno odgovorno poslovanje u najvećoj mjeri prihvataju i praktikuju velike kompanije, naročito one globalne, ali moram naglasiti da nas u UPCG posebno raduje to što, iz godine u godinu, takva praksa postaje sve zastupljenija i među malim i srednjim preduzećima koja postaju čak i svojevrsni lideri inovativnog pristupa u primjeni principa DOP, kazala je Radulović.

Na svečanosti održanoj u hotelu Hilton, dodijeljene su nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, u kategorijama (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za životnu sredinu, (3) Briga za zajednicu.

Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada, saopštili su iz UPCG-a.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Kako su naveli iz UPCG-a, za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađena je kompanija TELENOR kojoj je UPCG dodijelila Glavnu nagradu za 2018. godinu – za društveno odgovorno poslovanje u sve tri navedene kategorije.

Direktorki ljudskih resursa u kompaniji Telenor, Biljani Radusinović, nagradu je uručila Svetlana Vuksanović, predsjednica UPCG.       

FME9028

Uručenje nagrada UPCG za društveno odgovorno poslovanje u 2018. godini, foto: PR Centar

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2018. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je BILD STUDIO, dok je u kategoriji veliko preduzeće, nagrada pripala kompaniji crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS).

Asistentkinji direktora Bild studija, Ivi Malešević, kao i rukovoditeljki sektora za ljudske resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije u CEDIS-u,  Magdaleni Vukčević, nagradu je uručio generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković.

FME9010

Iva Melešević, foto: PR Centar

U kategoriji srednje preduzeće, nagrada nije dodijeljena.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2018. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji malo preduzeće su kompanije DOMEN, ZZI i FABRIKA IDEJA.

Izvršnom direktoru kompanije Domen, Predragu Lešiću, i direktorici kompanije ZZI, Jeleni Milojković, nagradu je uručila Ivana Zečević, načelnica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća – Ministarstvo ekonomije.

Izvršnom direktoru, autoru i producentu emisije „Dnevnica“, Vladanu Otaševiću, nagradu je uručila Edina Dešić, generalna direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanja – Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

FME9139

Vladan Otašević, foto: PR Centar

Dešić je uručila i nagradu Valentini Kasalica, šefici Službe za marketing i PR  kompanije SAVA OSIGURANJE AD koja je dobitnik nagrade UPCG u kategoriji srednje preduzeće.

U kategoriji veliko preduzeće, nagrada je dodijeljena kompaniji CRNOGORSKI ELEKTROPRENOSNI SISTEM AD (CGES).

Predsjednici Odbora direktora kompanije CGES, Vesni Bracanović, nagradu  je uručio Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore.

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2018. godinu, u kategoriji malo preduzeće, nagrađena je kompanija AMPLITUDO.

Koordinatorki za pravne poslove i ljudske resurse, Jeleni Janković, nagradu je uručio  Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore.

U kategoriji srednje preduzeće, ravnopravne nagrade osvojile su kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Montenomaks C&L.

Menadžeru za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora, Andrei Radonjić, kao i izvršnom direktoru kompanije Montenomaks C&L, Radovanu Raduloviću, nagrade je uručila Nina Krgović, nacionalna koordinatorka projekta ILO.

Svečanosti na kojoj su ovogodišnjim laureatima Unije poslodavaca dodijeljene „UPCG nagrade za DOP“, prethodila je dodjela Priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa DO u poslovanje čiji je dobitnik kompanija Rudnik uglja AD Pljevlja.

Izvršnom direktoru Rudnika uglja Slavoljubu Popadiću priznanje je uručila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.