Poklonite voljenoj sir za Novu godinu: 35 grama samo 35 eura
Foto: Facebook

Magareća mocarela

Poklonite voljenoj sir za Novu godinu: 35 grama samo 35 eura

Decembar je tradicionalno mjesec praznika i darivanja. Farma magaraca Martinići iz Danilovgrada osmislila je jednu humanitarnu akciju.

Pozvali su muškarce da svojim damama daruju nesvakidašnji poklon, ali zdrav i koristan. U pitanju je magareća mocarela koja se proizvodi na ovoj farmi.

"Momci, želite biti darežljivi i humani, velikog srca i velike duše? Dva u jedan. Dosadilo vam je da joj kupujete parfeme rizikujući da joj promašite ukus ili satove kojih ima već nekoliko, a nema deset ruku? Ili opet minđuše, pa da ima izbušene uši kao da je iz afričkog plemena?Imamo ideju: ovo nije obična grudvica sira: 35 gr košta samo 35 eura.", naveli su na Facebook profilu farmeri poznati po duhovitim i poučnim objavama.

4835812419558500847209075703831772995780608n1

I nije u pitanju komercijalna objava već ponuda humanitarnog karaktera.

"Kupuje se tako što ćete nam donijeti uplatnicu da ste magareću mocarelu kupili donacijom bilo kojem društvu za zaštith životinja u Crnoj Gori.Budite originalni, izađite iz klišea. Poklonite voljenoj sir za Novu godinu a neko bezdomoj životinji topli smještaj ili ručak. Dva u jedan. Ne možete da promašite", pozvali su iz Farme magaraca Martnići.

Iako znamo da se poklonu u zube ne gleda, uzimajući u obzir i čudnu žensku ćud, oni imaju savjet i za situaciju u kojoj se vašoj dami možda neće dopasti poklon.

"Ako vas ne cijeni jer nijeste originalni i humani, čekajte s drugom Novu godinu", savjetuju farmeri iz Danilovgrada.

Podsjećanja radi, litar magarećeg mlijeka košta oko 50 eura i poznato je po ljekovitosti.

4620835619387121297680367475964970434297856oFarma magaraca Martinići

„Mlijeko magarice ima 60 puta više vitamina C od kravljeg mlijeka. Ima jako mali procenat masnoće, ima veliku slatkoću, tako da je mlijeko baš slatko kada se proba. Ono što ga izdvaja od drugih proizvoda, to mlijeko je ekstremno ljekovito u liječenju plućnih bolesti. Dakle, pomaže u liječenju bronhitisa, kašlja, a pomaže i kod upale pluća i astme. Takođe, kod najluksuznijih krema za kožu, glavni sastojak je upravo magareće mlijeko. Boja magarećeg mlijeka je svjetlija u odnosu na kravlje mlijeko. Ono se konzumira svega jedan decilitar dnevno. Za 24 sata, skoro da je stoprocentna vjerovatnoća da će se nakon konzumacije mlijeka izliječiti kašalj“, kazao je ranije vlasnik farme Darko Saveljić koji redovno svoje proizvode i pomoć nude djeci sa zdravstvenim problemima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.