Desetine zaplena droge u Podgorici i Baru, u H.Novom uhapšeni Nikšićani
ilustracija

Desetine zaplena droge u Podgorici i Baru, u H.Novom uhapšeni Nikšićani

Sčužbenici crnogorske policije su u više gradova rasvijetlili više krivičnih djela. Izvršeno je na desetine zaplena droge u Glavnom gradu i Baru. Takođe u Herceg Novom su uhapšena dvojica Nikšićana zbog pokušaja krijumčarenja ljudi.

Službenici podgoričke policije su u prethodnom periodu sproveli plansku aktivnost na području Podgorice u cilju vršenja pojačane kontrole lica, sa posebnim akcentom na sprječavanje tzv. ulične prodaje narkotika, pronalaženje predmeta izvršenja krivičnih djela i prekršaja, kao i na pronalasku lica za kojim se traga.

Policija je od V.D. (21)  oduzela dva veća i tri manja pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 88 grama.

V.D. je uhapšen i priveden nadležnom tužiocu.

"Policijski službenici su takođe od devet lica starosti od 19 do 41 godinu oduzelu 12 pvc pakovanja, od čega je osam pvc pakovanja marihuana, dva pvc pakovanja heroina, pvc pakovanje kokaina i pvc pakovanje sa sadržajem tablete koja je na spisku opijata. O događaju je obaviješten državni tužilac", navodi se u policijskom saopštenju.

Takođe, službenici CB Podgorica su od šest lica starosti od 15 do 31 godinu oduzeli šest startnih pištolja.

"Ovim licima je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružja. Kontrolom pmv kojim je upravljao M.M. (26) policija je pronašla i oduzela dva noža, fantomku i drvenu palicu. Tokom novembra i decembra 2018. godine podgorička policija je pronašla 12 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna, a za kojima je bilo raspisano 13 potjernica, od čega jedna međunarodna, dvije nacionalne i deset lokalnih potjernica", navode iz UP.

Nikšićani uhapšeni u H.Novom

Nikšićani D.D. (38) I.D. (40) uhapšeni su u Herceg Novog zbog sumnje da su počinil krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da su D.D. i I.D. omogućili nedozvoljeni prelazak državne granice dvojici kosovskih državljana, odnosno da van graničnog prelaza pređu u Bosnu i Hercegovinu, u namjeri da zauzvrat ostvare protipravnu imovinsku korist. D.D. i I.D, su imali namjeru, kako se sumnja, da ova dva lica potom vozilom taksi udruženja u kojem su zaposleni preuzmu na dogovoreno mjesto u Bosni i Hercegovini, u namjeri da ih prokrijumčare dalje, preko granice sa Hrvatskom, do Zagreba, u čemu su spriječeni akcijom hercegnovske policije", saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su uz krivičnu prijavu, sprovedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

I službenici Centra bezbjednosti Bar su prethodnog dana, sprovodeći aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, imali deset zaplena droge, od čega je u osam slučajeva zaplijenjena marihuana a u dva slučaja kokain.

"Sva lica kod kojih je zatečena droga predata su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge SKP-a i protiv njih je podnijeta prijava", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.