Zaštitnica napuštenih životinja ide u zatvor zbog hranjenja uličnih pasa
Foto: Ilustracija

"Ponosna sam što sam pomagala tim životinjama"

Zaštitnica napuštenih životinja ide u zatvor zbog hranjenja uličnih pasa

Babica i zaštitnik napuštenih životinja Indira Lajko moraće četiri dana da provede u zatvoru jer nije platila kaznu od 150 eura koja joj je izrečena zbog hranjenja uličnih pasa.

Lajko kaže da nije u mogućnosti da plati kaznu jer joj je plata već i suviše opterećena kreditima koje je podizala da bi plaćala kazne koje su joj, kako kaže, Osnovni i sud za prekršaje izricao zbog borbe za zaštiti napuštenih životinja. Ona napominje da su te kazne ranijih godina bile 1.400 eura, piše Dan.

“Ja se ne bavim zaštitom životinja od juče, već to radim godinama ili bolje rečeno decenijama i to u Pljevljima svi znaju. Taj posao sam započela u vrijeme kada zakonska rešenja nijesu štitila životinje, odnosno kada nijesu imala u sebi evropski duh. U tim godinama bila sam kažnjavana novčano, a sve je to prouzrokovalo da je danas više od pedeset odsto moje plate opterećeno kreditom”,  priča Lajko i pojašnjava da je ona štitila napuštene pse i u vrijeme kada su šinteri javno i usred dana iz vatrenog oružja ubijali pse i mačke po ulicama.

Lajko kaže da su to bile mnogo strašnije scene nego sada što mora da ide u zatvor, kao i da trpi posledice finasijske iscrpljenosti.

“Pristala bih da u zatvoru provedem čitav život samo da se te užasne scene sa ubijenim životinjama ne ponavljaju. Nažalost oni koji su bili zagovornici takvih brutalnih mjera i koji, i danas vjeruju da sve napuštene životinje treba poubijati, prema meni osjećaju mržnju i netrpeljivost. Oni će danas da likuju što ću ja da idem u zatvor”, navodi Lajko i napominje da joj je komunalni inspektor napisao prijavu zato što je hranila ulične pse ispred svoje zgrade, a da ju je sudija za prekršaj zbog toga novčano kaznio.

“Ponosna sam što sam pomagala tim životinjama i što sam zbog toga progonjena. Oni koji me progone neka dobro razmisle da li su ikada bilo kome pomogli”,  poručuje Lajko i pojašnjava da je u Pljevlja došla prije 38 godina sa svojih 18 godina, kao i da je čitav svoj dosadašnji radni vijek provela radeći u pljevaljskom porodilištu.

U rješenju Suda za prekršaje u Bijelom Polju, odjeljenje u Pljevljima, piše da se obustavlja postupak protiv Indire Lajko u dijelu kazne zatvora u trajanju od šest dana jer je ona i međuvremnu platila dio novačne kazne i troškove postupka, (85 eura), ali ostaje kazna zatvora u trajanju od četiri dana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.