Muškarci koji imaju ovu osobinu najviše privlače žene
Foto: Ilustracija

Muškarci koji imaju ovu osobinu najviše privlače žene

Jedna jednostavna karakteristika dovoljna je da muškarac privuče ženu.

Muškarci stalno biju glavu pitanjima kako da privuku žene, a rješenje je u stvari sasvim jednostavno. 

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Evolutionary Psychology” objasnilo je neke od vječitih dilema kada je riječ o privlačnosti između muškaraca i žena. 

Prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su posmatrale profile (fotografije i kratke video-zapise) 100 nepoznatih osoba i na osnovu toga da odluče koje osobe su im najprivlačnije.

Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smijale i bile duhovite privukle su najviše pažnje. 

Drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, samaca starosti od 20 do 30 godina.

Svaka od ispitanica trebalo je da provede 10 minuta sa svakim od muškaraca, a nakon toga da odluče koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele. 

Iako su odgovori bili veoma različiti, stručnjaci su zaključili da su muškarci koji su se trudili da budu duhoviti kod žena dobili najbolje ocjene. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Super Žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.