Medojeviću slijedi krivična prijava za lažno prijavljivanje?
Medojević

Odluka nakon svjedočenja Mugoše

Medojeviću slijedi krivična prijava za lažno prijavljivanje?

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomira Mugoša biće pozvan da svjedoči u postupku koji je Specijalno državno tužilaštvo formiralo povodom tvrdnji predsjednika Pokreta za promjene i jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uzeo novac od Mugoše kako mu ne bi odredio pritvor u predmetu “Carine”, saznaju Dnevne novine iz izvora bliskih istrazi.

Nakon svjedočenja Mugoše, Specijalno tužilaštvo će odlučiti da li će protiv Medojevića podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje.

Prema saznanjima Dnevnih novina, takva prijava je praktično sasvim izvjesna, budući da Medojević tokom više saslušanja nije iznio nikakve dokaze kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje.

List podsjeća da je Medojević  na svom FB profilu u februaru ove godine optužio Glavnog specijalnog državnog tužioca da je primio mito u iznosu od 100.000 eura kako ne bi odredio pritvor Miomiru Mugoši nakon podizanja optužnice u predmetu “Carine”.

Poruku sa FB profila, Medojević je nekoliko puta ponavljao na pres konferencijama, tvrdeći da je “Katnić najobičniji korumpirani tužilac koji naplaćuje tarifu”, te da onaj ko ne plati “ide u pritvor “.

Medojević je tvrdio da je optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine, “vješto režirana farsa!”

Lider Pokreta za promjene upravo je zbog odbijanja da svjedoči, odnosno da saopšti odakle mu ove informacije prvo bio kažnjen novčanom kaznom od 1.000 eura, a zatim i kaznom zatvora do dva mjeseca.

On je zbog toga uhapšen 30. novembra nakon skupštin skog zasjedanja U zatvoru je proveo 14 dana. Odlukom Ustavnog suda, njegova zatvorska kazna je odložena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.