Kašćelan imao kosovski pasoš na ime Slobodan Perić
ilustracija

Vođa "kavčana" uhapšen u Pragu

Kašćelan imao kosovski pasoš na ime Slobodan Perić

Kod Slobodana Kašćelana, koji je juče uhapšen u Češkoj, prema saznanjima Pobjede, pronađena dva pasoša – francuski i kosovski na ime Slobodan Perić.

Slobodan Kašćelan (55) iz Kotora, kojeg bezbjednosne službe označavaju kao jednog od vođa kriminalne grupe "kavčani", uhapšen je po potjernici NCB Interpol Podgorica u Pragu nakon intenzivne saradnje crnogorske policije sa kolegama iz više država.

Francuski pasoš je falsifikovan, a kosovski je izdat od lokalnih vlasti, što znači da će kosovski istražitelji raditi na utvrđivanju osoba koje su omogućile bjeguncu da dobije ovaj dokument.

Crnogorskim i kosovskim istražiteljima sumnjivo je što je nedavno još jedan bjegunac iz Crne Gore uhapšen sa legalnim pasošem, pa će usmjeriti pažnju na otkrivanje lanca osoba koje su omogućile izradu dokumenta sa lažnim imenom.

12624331204kascelanls

S obzirom na to da je jedna od zemalja u kojoj se Kašćelan skrivao bila Kosovo, istražitelji su došli do saznanja da je bio u kontaktu sa kriminalnim grupama koje su mu pomagale u skrivanju.

Kako je saopšteno iz policije, Kašćelan je uhapšen u iznajmljenom stanu u Pragu, zahvaljujući dobroj saradnji crnogorske i češke policije.

Zanimljivo, samo dva dana ranije u Tivtu je uhapšen Kašćelanov tjelohranitelj Srđan Jurišević (35), kod kojeg je pretresom stana pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Za sada nije poznato da li ima neke konekcije između ova dva hapšenja, odnosno da li je bilo kontakta između Kašćelana i Juriševića, pa je tim tragom jedan od vođa „kavačkog“ klana lociran i lišen slobode. Kašćelan je uhapšen na osnovu međunarodne crvene potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.