Demokrate: Koga će DPS ove godine okriviti za fijasko zimske sezone?
Žabljak, Demokratska Crna Gora

Od predizbornih obećanja nije ostalo ništa

Demokrate: Koga će DPS ove godine okriviti za fijasko zimske sezone?

Žabljak nekada najeksluzivnija zimska destinacija i jedan od par ekselans turističkih centara doveden je na rub egzistencije upravo zbog neznanja i nerada lokalnih i državnih funkcionera, koji osim praznih predizbornih obećanja nemaju konkretna rješenja za tekuće probleme našeg grada, ocijenili su iz Kluba odbornika Demokrata u SO Žabljak.

Oni su kazali da poslije ljetnje sezone koju su obilježile ogromne gužve i saobraćajni kolaps zbog nedostatka parkinga i saobraćajne infrastrukture na red dolazi zimska sezona sa problemima u kojima je već više od decenije, a upravo zbog nedostatka vizije odgovornih.

"U dokumentu „Plan pripreme zimske turističke sezone za 2018-19 godinu“ koji je kao odbornički materijal proslijedila TO Žabljak, na samo pola strane su sažete aktivnosti preduzete kako i ova zimska sezona, kao svaka prethodna ne bi doživjela potpuni fijasko", kazali su Demokrate.

Oni su naveli da je pred lokalne izbore ove godine premijer Duško Marković senzacionalistički  izjavio da je Žabljak najveće gradilište u zemlji, da će se uložiti desetine miliona eura, a sadašnji savjetnik predsjednika Milan Roćen najavio da će za 50 godina Žabljak biti glavni grad Crne Gore, dodajući, da su odmah nakon izbora mašine utihnule i od predizbornih obećanja nije ostalo ništa.

"U svojim izjavama prethodnih nedjelja predsjednik Opštine ponosi se izgradnjom novog parkinga i kilometrom puta do novog skijališta, ali ni on ni njegov tim ne žele da preuzmu odgovornost i stvore pretpostavke za revitalizaciju zimskog turizma i da  Žabljaku vrate stari sjaj. U aktivnosti sprovedenim za pripremu zimske sezone vidimo da je lokalna TO učestvovala na više  regionalnih i jednom internacionalnom sajmu, a na te sajmove pošla je sa ponudom od svega par kilometara staze i sa dotrajalim žičarama, bez ikakvih dodatnih sadržaja", navode iz Kluba Demokrata.

Međutim kako su kazali, konkurentne destinacije iz regiona su na iste sajmove otišle sa desetinama kilometara staza, zimskim festivalima (kulturnim i muzičkim), brojnim takmičenjima, noćnim skijanjima, spa i sportskim centrima i brojnim sadržajima kao i prihvatljivim cijenama, i samim tim Žabljak ove zimske sezone neće ugostiti ni jednog ozbiljnog turoperatera iz EU.

Pošto je, ističu, za funkcionere DPS-a krivac propalih zimskih sezona nedostatak sniježnih padavina ostaje da se vidi koga će nakon ove sezone okriviti za fijasko.

"Sebe neće sigurno, jer umjesto da ulažu u marketing, promociju i edukaciju kadrova, lokalna uprava je u izbornoj godini isplatila skoro 100 000 eura po osnovu ugovora o djelu. Da se iza ovog kriju brojne zloupotrebe govori i podatak da mnogo razvijenije i veće opštine po ovom osnovu izdvajaju znatno manje sredstava (Kotor – 70 000 u 2018. godini)", zaključuju Demokrate.

Odbornici Demokrata  Žabljak na uvid su tražili ugovore o djelu zaključene u 2018. i javnosti će prezentovati podatke  koliko je sredstava svih građana isplaćeno i zloupotrebljeno u predizborne svrhe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.