Nova opcija na Instagramu koja će obradovati mnoge korisnike (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Glasovna poruka

Nova opcija na Instagramu koja će obradovati mnoge korisnike (VIDEO)

Pet godina nakon što je Fejsbuk lansirao glasovne poruke, tu je opciju dobila i druga aplikacija u njihovom vlasništvu - Instagram.

Nakon što su još u junu najavili testiranje ove opcije, napokon je postala dostupna korisnicima IOS-a i Androida.

Možete da ih koristite tako što ćete ući u poruke i kad otvorite prepisku s nekim, na dnu ćete vidjeti ikonicu u obliku mikrofona. 

Poruku snimate tako da stisnete i držite mikrofon. Kad pustite, poruka će biti automatski poslana.

Za sada mogu da se snime poruke u trajanju jednog minuta, a mogu se preslušati bilo kad jer nema automatskog brisanja.

Ovakav način slanja poruka vjerovatno će se svidjeti ljudima koji su često u vožnji, imaju pune ruke ili vole s najbližima komunicirati glasom radije nego porukom, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.