Baka postavila rekord: U 102. godini skočila padobranom(VIDEO)
Foto: Screenshot

Sve to kako bi dala novac u humanitarne svrhe

Baka postavila rekord: U 102. godini skočila padobranom(VIDEO)

Prošlog vikenda, stodvogodišnja Irene Ošej zvanično je postala najstarija skakačica padobranom na svijetu.

Ona je skočila s visine od 4.267 metara s neba iznad Australije i sve to kako bi dala novac u humanitarne svrhe.

Ovo nije prvi put da je Irene skočila iz aviona. Ova super-baka je prvi skok izvela za svoj stoti rođendan, a onda je, dvije godine kasnije riješila da to uradi ponovo. Samo što je ovaj puta, postavila svjetski rekord i iskoristila priliku da glasnije progovori o problemima bolesti motornih neurona, i podrži Asocijaciju Južne Australije koja se njima bavi. Od ove bolesti preminula je njena kćerka.

"Sa 102 godine i 194 dana, Irene je postala najstarija skakačica", napisala je kompanija SA Skydiving koja je objavila njen skok na YouTubeu.

Irene je bila poprilično nonšalantna oko cijele "skakanje s padobranom" stvari, pa je izjavila za "The Advertiser" da se osjećala "skroz normalno" tokom skakanja i da su s njom u avionu "bili isti mladići" kao i prošli put.

"Bilo je vedro i lijepo vrijeme, ali i veoma hladno gore", rekla je ona.

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Vice

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.