Kolona Kforovih vozila ušla na sjever Kosova
ilustracija, foto:Tanjug

Kolona Kforovih vozila ušla na sjever Kosova

Više od 45 vozila Kfora ušlo je na sjever Kosova i Metohije, nešto prije 10 časova, javila je Radio televizija Srbijepozivajući se na novinsku agenciju Tanjug.Kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića.

Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.

Pokreti Kfora na sjeveru dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namjere da sjutra donese odluku o formiranju kosovske vojske, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje"Priština. 

U tom kontekstu, prisustvo Kfora na sjeveru, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije, navoid RTS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.