Francuska: Na protestima rodila se ljubav, venčanje
Foto: Twitter

Vjenčala ih je vođa lokalnog sindikata

Francuska: Na protestima rodila se ljubav, venčanje "žutih prsluka"(FOTO)

Upoznali su se na protestima blizu istočnog Tarba, dok su izražavali nezadovoljstvo zbog najave o poskupljenju goriva, što je na kraju izazvalo veliku političku krizu za Makronovu vladu, a njihova se priča završila - vjenčanjem.

U subotu, 8. decembra, dvoje "žutih prsluka" su uz još više desetina prijatelja i poznanika, pripadnika istog pokreta organizovali vjenčanje, piše La Depeš. 

Na naplatnim rampama kod Semeaka u Visokim Pirenejima, među zastavama pokreta i božićnim drvcima postavljenim na putu, organizovali su vjenčanje. 

5926053785c10e660415a2037602931v4big

Foto: Tanjug/AP

Mlada je bila ogrnuta u improvizovanu žutu haljinu, a glavu je prekrila velom i vjenčićem od žutog cvijeća. Njen odabranik odlučio se za radne žute pantalone i jaknu iste boje. 

Ispred pedesetak zvanica i kumova, vjenčala ih je vođa lokalnog sindikata.

Sve zvanice nosile su žute prsluke. 

Ipak, da bi njihov brak bio valjan dvoje mladenaca moraće da stanu pred pravog matičara.

 

Hina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.