Mej najavila povlačenje prije izbora 2022.
Tereza Mej

Mej najavila povlačenje prije izbora 2022.

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas pred poslanicima svoje partije da planira da napusti funkciju prije narednih parlamentarnih izbora 2022.

Obraćajući se novinarima, Alek Šelbruk je dodao i da je Mej rekla da ne namjerava da predvodi Konzervativnu partiju na izborima 2022. godine, prenosi Rojters.

Mej se obratila konzervativnim poslanicima uoči glasanja o nepovjeranju u njeno rukovodstvo. 

Kako je rekao Šelbruk, Mejova je navela da se neće kandidovati na izborima 2022. godine. 

Britanska premijerka pozdravljena je treskanjem u sto kada je ušla u donji dom parlamenta što obično predstavlja znak odobrenja. 

Međutim, napominje AP, Mej se suočava sa teškom publikom, među kojoj su i njeni rivali poput bivšeg šefa diplomatije Borisa Džonsona i bivšeg ministra za Bregzit Dejvid Dejvis. 

Džonson i Dejvis spadaju u kritičare dogovora o Bregzitu koji je Mej postigla sa EU.

Tajno glasanje o povjerenju Mej biće održano večeras, a premijerki je potrebna prosta većina - 158 od 315 glasova - kako bi ostala na svojoj poziciji. 

Britanska premijerka poručila je ranije danas da će eventualni novi lider morati da produži rok za izlazak Britanije iz Evropske unije, a možda i da obustavi cijeli proces Bregzita.

Beta/AFP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.