Još 120 crnogorskih ljekara će se edukovati u Turskoj
Hrapović i Galip

Hrapović primio ambasadora Galipa

Još 120 crnogorskih ljekara će se edukovati u Turskoj

Ministar zdravlja Kenan Hrapović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa.

Tokom susreta je iznijeto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti zdravstva i najavljena mogućnost novih projekata, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Hrapović je zahvalio turskom ambasadoru na snažnom doprinosu unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori kroz brojne donacije od kojih je najvrednija rekonstrukcija Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, za koju je Agencija TIKA izdvojila 700 000 eura.

GetImage1

Foto: Ministarstvo zdravlja

„Poslednja donacija TIKE od dvanaest EKG aparata, vrijednih skoro 18 000 eura, omogućili su našem medicinskom osoblju bolje uslove za rad, a istovremeno i bržu dijagnostiku za građane čije zdravlje nam je na prvom mjestu“, kazao je Hrapović.

Potpisivanje Sporazuma između Vlada Crne Gore i RepublikeTurske o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka iz 2014.godine rezultiralo je, između ostalog, i edukacijom crnogorskih ljekara na prestižnim klinikama u Turskoj.

Planirano je da sličan sistem edukacije u Turskoj pohađa još 120 crnogorskih ljekara. 

Galip je kazao da se Turska sa posebnim senzibilitetom odnosi prema razvojnim projektima u oblasti zdravlja, te da i u budućnosti Crna Gora može računati na njihovu punu i prijateljsku podršku.

Hrapović i Galip izrazili su zadovoljstvo u pogledu zajedničkih ideja i ciljeva u oblasti zdravlja koje su snažan podstrek za nastavak saradnje dvije zemlje.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.