Pribilović-Trpkovski: Saradnja u procesu reforme javne uprave
Trpkovski i Pribilović

Pribilović-Trpkovski: Saradnja u procesu reforme javne uprave

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkovskog.

Pribilović je poželjela dobrodošlicu Trpkovskom i upoznala ga sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave u  protekle dvije godine, od formiranja Ministarstva javne uprave.

"Ambasador Trpkovski se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio aktivnosti u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori i implementaciji plana optimizacije. On je upoznao ministarku Pribilović sa stanjem javne administracije u Makedonijii i napomenuo da im je Crna Gora primjer i istakao mogućnosti za unapređenje i uspostavljanje saradnje Uprave za kadrove Crne Gore i Agencije za javnu administraciju Makedonije", saopšteno je iz MJU.

Trpkovski je istakao da funkciju ambasadora svoje zemlje u Crnoj Gori doživljava kao privilegiju i zadovoljstvo, kao i da će svoj mandat u značajnom dijelu posvetiti unapređenju ekonomskih veza i saradnje između dvije prijateljske zemlje.

Sagovornici su, takođe, istakli značaj podrške i zajedničkih napora na unapređenju regionalne saradnje u oblasti digitalizacije javne uprave u okviru Digitalne Agende za Zapadni Balkan i aktivnosti u  okviru ReSPA-e.

"Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja poslovanja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave", navodi se u saopštenju MJU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.