Eksplozija vatrometa ispred ulaza u crkvu, najmanje osam osoba stradalo(VIDEO)
Foto: Screenshot

Blizu Meksiko Sitija

Eksplozija vatrometa ispred ulaza u crkvu, najmanje osam osoba stradalo(VIDEO)

U eksploziji vatrometne rakete na vjerskoj proslavi u Tekiskiapanu, gradu 145 km udaljenog od Meksiko Sitija, u utorak poginulo je najmanje osam ljudi, a pedesetak je povrijeđeno ispred samog ulaza u crkvu.

"Nešto se pokvarilo i stvar je eksplodirala", rekao je novinarima direktor hitne medicinske službe u toj državi, dodajući da su poginula dvojica dječaka od 11 i 12 godina.

Na videosnimku koji kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz muziku idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

Nesreće povezane s pirotehničkom industrijom nisu rijetkost u Meksiku gdje je običaj da se vjerski praznici slave uz vatromet.

Najmanje 24 osobe poginule u julu u Tultepeku, u okolini Meksiko Sitija, gdje je velika tržnica pirotehničkih sredstava. Ista tržnica je bila poprište tragične eksplozije u decembru 2016. godine, nekoliko dana prije Božića, u kojoj je poginulo 42, a povrijeđeno 70 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.