Optuženi za pranje novca: Odloženo suđenje, Medojević u KCCG
Nebojša Medojević

Optuženi za pranje novca: Odloženo suđenje, Medojević u KCCG

Suđenje lideru Pokreta za promjene (PZP) Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i 10-oro optuženih za pranje novca odloženo je za 16. januar 2019. godine.

Suđenje u Višem sudu u Podgorici je odloženo zbog lošeg zdravstvenog stanja Medojevića.

Sudija Vesna Pean je rekla da je Apelacioni sud Crne Gore odbio Medojevićev predlog za izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

Medojević se nalazi u Kliničkom centru u Podgorici gdje je prebačen prekjuče iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) zbog opšte iscrpljenosti organizma.

 Njegovo stanje je poboljšano i očekuje se da ubrzo bude otpušten sa liječenja.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je u januaru optužnicu protiv Medojevića, i još deset članova njegove grupe, pod sumnjim da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora.

Optuženi su Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

Medojević je uhapšen 30. novembra po nalogu Višeg suda jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.