Motiv napada nejasan

Napad u Strazburu: Uhapšeno pet osoba, sumnja se da je napadač pobjegao u Njemačku

Francuska policija tokom potjere za napadačem na Božićni market u Strazburu uhapsila je pet osoba, ali je napadač i dalje na slobodi, objavio je u srijedu Loren Nunjez, sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nunez je za radio France-Inter izjavio i da je napadač mogao pobjeći u susjednu Njemačku. Istakao je da su u sinoćnjem napadu ubijene tri osobe, a da ih je 13 povrijeđeno, od kojih je osam ozbiljno.

Nunez je negirao medijske izvještaje o policijskoj intervenciji u poznatoj gradskoj katedrali, ali je naglasio da je potraga i dalje u toku, prenosi Anadolija.

Dodao je da je osumnjičeni za napad poznat istražnim organima i da je u prošlosti bio u zatvoru, ali da motiv ostaje nejasan.

Kazao je i da je otvorena istraga za terorizam.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.