Pucnjava u Strazburu: Stradale četiri osobe, preko 10 ranjenih(FOTO)
Foto: AA

Napadač u bjekstvu

Pucnjava u Strazburu: Stradale četiri osobe, preko 10 ranjenih(FOTO)

Najmanje četiri osobe su ubijene, a 11 je povrijeđeno u pucnjavi koja se dogodila u Strazburu, javlja AFP.

Do pucnjave je došlo u blizini jednog od Božićnih bazara. Kako je saopštila policija, napadač je u bjekstvu.

Policija je apelovala na građane da ne izlaze napolje, a na snimku koji je objavljen u medijima navodno se vide povrijeđeni koji leže na ulici.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane je naveo da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije, prenosi Rojters. 

2018121123387843339805680Web

Foto:AA

Izvori bliski Jelisejskoj palati saopštili su da je predsjednik Emanuel Makron skratio jedan sastanak i hitno uputio ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera u Strazbur, prenio je Frans pres. 

List Figaro je prenio da je u pitanju muškarac koji je pucao iz automatske puške i dodao da su evropske institucije zatvorene. 

Pozivajući se na policijske izvore, mediji su preneli da je napadač identifikovan i da je od ranije poznat policiji. 

Saopšteno je da je otvorena istraga o mogućem terorističkom napadu.

2018121123387843339805676Web

Foto:AA

Francuski mediji prenose da se više pucnjeva začulo u centru grada, u blizini Božićnog vašara i Trga Kleber, nešto prije 20:00 sati i da je nakon toga nastao metež na ulici. 

Navode i da ima "više žrtava", kao i da policija traga za osobom koja je pucala. Jedan vojnik je, navodno, otvorio vatru kao odgovor na pucnje, a na licu mjestu su policijske snage. 

Policija je evakuisala centar grada, a osobe koje su se našle na licu mjesta u trenutku kada su pucnji ispaljeni sklonjene su u okolne barove. 

Lokalne vlasti su na Tviteru saopštile da je "događaj u toku" i pozvale da se "ne šire lažne vijesti".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.