DF nije iznenađen odlukom Ustavnog suda, najavili nove proteste
Sa prethodnog protesta, foto: AA

DF nije iznenađen odlukom Ustavnog suda, najavili nove proteste

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić najavili su danas nove proteste širom Crne Gore, nakon što je vijeće Ustavnog suda odbilo žalbe advokata Kneževića i Nebojše Medojevića da se ukine odluka o stavljanju u zatvor.

Knežević je na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore kazao da i nije imao velika očekivanja kada je u pitanju odluka Ustavnog suda, te da se sjutra "u znak otpora prema diktaturi pravosuđa, nastavljaju protesti širom Crne Gore".

"Već 12 dana, koliko traje ova nezapamćeno društveno-politička kriza, suočavamo se sa svakim tumačenjem, iako je to toliko jednostavno i prosto da se odluka Ustavnog suda mogla donijeti za manje od dva minuta“, kazao je on.

Dodaje da je Ustavni sud je odbacio žalbe advokata, vezano za ukidanje protivustavnog i protivzakonitog pritvora i rešenja koji je dio Viši sud.

„Zatim je odluku potvrdio Apelacioni sud, uvodeći jednu vanvremensku normu koja će ostati upamćena u analima svjetskog pravosuđa, a to je, da poslanik ima imunitet samo dok traje skupštinska rasprava a nakon toga se otvara Safari, posebno kada su u pitanju poslanici Demokratskog fronta“, naglasio je Knežević.

On je najavio protest za srijedu veče u 18 časova, i pozvao sve kolege iz opozicije da im se pridruže, koje su im se pridružile i u nedelju, kao i one koji su ih podržavali svih ovih dana.

Knežević je istakao da se u Skupštini nalazi 13 noći i 12 dana i da je spreman da izdrži sve izazove koliko god to bude trebalo.

Mandić je kazao da i sjutra očekuje negativnu odluku nakon plenarne sjednice sudija Ustavnog suda, koje će donijetu odluku o Medojeviću i Kneževiću, te da se s toga nastavlja sa protestima na koje je pozvao u nedelju.

„Mi nismo odustali ni od čega, imamo intezivnu komunikaciju sa ljudima iz opštinskih odbora, ništa se novo nije desilo da bi mi odustali od bilo čega. Opozicija se objedinjuje oko odbrane prava i sloboda građana Crne Gore. Ne vjerujemo da će biti sjutra donijeta pozitivna odluka, oni su mogli i danas da su to htjeli da riješe", kazao je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.